Hi, ik ben Carlijn,

Freedom Business Guide, Funnel Expert, Wereldreiziger en Levensgenieter. 

Toen ik in 2015 ondernemer werd, droomde ik van een online bedrijf dat ik overal ter wereld kon runnen. Ja, dit was inderdaad na het lezen van The 4-hour work week van Tim Ferris. 

Zonder grote zak met geld of ervaring is het me – met vallen en opstaan – gelukt om dit te bereiken. 

De afgelopen jaren werkte ik vanuit New York, Los Angeles, Bali, Nieuw-Zeeland, Sydney en nog veel meer mooie plaatsen. 

Tijdens mijn roadtrip door West-Amerika bleven de verkopen van mijn online programma’s maar binnenstromen. Ik ben en blijf een nuchtere Brabander, maar toen sprong ik een gat in de lucht: I’m living the dream!

En die vrijheid gun ik jou ook! 

Voordat ik ondernemer werd, zat ik 10 jaar in loondienst en had ik ‘het leven voor elkaar’. Een koophuis, vaste baan, regelmatig op vakantie en auto voor de deur. Voor de buitenwereld zag het er allemaal bijzonder mooi uit. Maar ik voelde aan alles dat er meer in zat: een leven buiten dit welbekende systeem. 

Ik was op zoek naar avontuur en vrijheid. In 2015 vond er een grote verandering in mijn leven plaats. Ik zei mijn baan op en besloot in het diepe te springen door ondernemer te worden. 

Ik had net mijn diploma voor de opleiding tot voedingsdeskundige op zak en werd mede-eigenaar van het online bedrijf BodieBoost (afslankmethode). Ik kreeg de taak om een online verdienmodel op te zetten.

Zonder ervaring, zonder zak met geld. Een mooie uitdaging, maar toch spookte er dagelijks door mijn hoofd:

“Ga ik hier wel geld mee verdienen?”

“Moet ik maar weer een baan in loondienst gaan zoeken?”

“Ik kan maar beter weer normaal gaan doen, passief inkomen creëren is te mooi om waar te zijn”

“Er is zooooveel concurrentie”

In mijn beleving zou mijn baan opzeggen destijds de vrijheid opleveren waar ik zo van droomde. Maar het tegenovergestelde was waar. De eerste twee ondernemers jaren stonden in het teken van overleven

Ondernemen is een vak apart en daar werd ik hard mee geconfronteerd. Oververmoeid van het harde werken, alles zelf willen doen, burn-out verschijnselen en een bankrekening die op rood stond waren de realiteit.

In 2017 besloot ik dat het anders moest. Dit wilde en kon ik niet langer volhouden. Ik maakte een beslissing die uiteindelijk echt levensveranderend bleek te zijn. Waar ik eerst maandenlang het wiel zelf uit probeerde te vinden, besloot ik een mentor te zoeken die het pad al bewandeld had. Ik besloot te investeren en alle informatie direct te implementeren in mijn business. 

En dat terwijl er eigenlijk op dat moment geen investeringsbudget was. Ik besloot dat als ik anders wilde, ik ook anders moest leren denken. De vraag die ik mezelf stelde was: wat kan ik vandaag doen om het investeringsgeld wel bij elkaar te krijgen? 

Ik verhuurde mijn appartement via AIRBNB en binnen 3 weken stond het totale investeringsbudget op mijn rekening. Ik kon het programma instappen en dit veranderde mijn leven voorgoed. Er kwam grip op de klantenstroom en daarmee op mijn leven. 

WhatsApp Image 2021-09-16 at 17.22.26

Voor de tweede keer besloot ik in het diepe te springen. De reisdrang werd inmiddels steeds groter en ik besloot mijn droom achterna te gaan. Ik boekte een enkel ticket naar New York om vanuit daar maanden lang de mooiste plekken van de wereld te ontdekken. 

Roadtrippen door California, snorkelen op Fiji, kamperen in Nieuw-Zeeland, wandelen door Sydney, slapen in de jungle van Thailand en relaxen op Bali. Het was de tijd van mijn leven. 

Mijn bedrijf draaide door, ook tijdens de wereldreis. En dat terwijl ik maar 2 uurtjes per dag werkte. Ik ontdekte de spelregels van online ondernemen. Bij thuiskomst besloot ik direct mijn tweede bedrijf in te schrijven. Deze kennis moest namelijk gedeeld worden! 

Sinds 2019 help ik samen met mijn team, ervaren coaches met het verkopen van online cursussen via de Freedom Funnel Methode™. 

Wat ik jou als hardwerkende ondernemer gun? Work Less, Earn More! 

Dit is 100% Carlijn

Ik ben gek op minimalisme. Dit werd nog eens flink bevestigd toen ik in 2018 meer dan 9 maanden met alleen handbagage over de wereld trok. Het geluk zit hem niet in spullen maar in momenten.

Keep it simple en maak het jezelf zo makkelijk mogelijk, is iets wat ik vaak tegen mijn klanten zeg. Zorg dat je alles in je business zo simpel mogelijk houdt. Dat zorgt voor echte vrijheid in je leven.

Ik ben een nuchtere brabander en een zelfbewuste wereldburger in een. Ik kan enorm genieten van hardlopen in de natuur, maar ik ontdek ook graag bruisende wereldsteden.

Mijn eerste bedrijf richtte ik op toen ik 18 was. Destijds een handel in tassen en schoenen. Toen kon ik al 'leven van het internet'.

ovar carlijn ottens
Scroll naar top