Op reis gaan wanneer ik wil, zonder verstrikt te zitten in een overvolle agenda met afspraken. Een bedrijf dat onafhankelijk van mijn uren gewoon doordraait. Goed verdienen zonder 40-urige werkweken te draaien en veel mensen helpen om dezelfde vrijheid te bereiken. 

Dit was waar ik lang van droomde. Het leek altijd onmogelijk, totdat ik rigoureuze keuzes maakte. 

Voordat ik ondernemer werd, zat ik 10 jaar in loondienst en had ik ‘het leven voor elkaar’. Een relatie, koophuis, vaste baan, regelmatig op vakantie en auto voor de deur. Voor de buitenwereld zag het er allemaal bijzonder mooi uit. Maar ik voelde aan alles dat er meer in zat: een leven buiten dit welbekende systeem. Ik was op zoek naar uitdaging, persoonlijke ontwikkeling en vrijheid. Ergens rond 2015 vond er een grote verandering in mijn leven plaats. Ik zette een punt achter mijn 10-jarige loondienst bestaan en besloot in het diepe te springen door ondernemer te worden. 

In mijn beleving zou dit de vrijheid opleveren waar ik van droomde. Maar het tegenovergestelde was waar. De eerste twee ondernemers jaren stonden in het teken van overleven. Ondernemen is een vak apart en daar werd ik hard mee geconfronteerd. Oververmoeid van het harde werken, alles zelf willen doen, burn-out verschijnselen en een bankrekening die op rood stond waren de realiteit.

In 2017 besloot ik dat het anders moest. Dit wilde en kon ik niet langer volhouden. Ik maakte een beslissing die uiteindelijk echt levensveranderend bleek te zijn. Waar ik eerst maandenlang het wiel zelf uit probeerde te vinden, besloot ik een mentor te zoeken die het pad al bewandeld had. Ik besloot te investeren en alle informatie direct te implementeren in mijn business. 

En dat terwijl er eigenlijk op dat moment geen investeringsbudget was. Ik besloot dat als ik anders wilde, ik ook anders moest leren denken. De vraag die ik mezelf stelde was: wat kan ik vandaag doen om het investeringsgeld wel bij elkaar te krijgen? 

Ik verhuurde mijn appartement via AIRBNB en binnen 3 weken stond het totale investeringsbudget op mijn rekening. Ik kon het traject instappen en dit veranderde mijn leven voorgoed. Er kwam grip op de klantenstroom en daarmee op mijn leven. 

Voor de tweede keer besloot ik in het diepe te springen, ditmaal samen met mijn vriend. De reisdrang werd inmiddels steeds groter en we besloten onze droom achterna te gaan. We verhuurde onze woning voor een periode van 7 maanden en boekte een enkel ticket naar New York. Om vanuit daar 7 maanden lang samen de mooiste plekken van de wereld te ontdekken. 

Roadtrippen door California., snorkelen op Fiji, kamperen in Nieuw-Zeeland, wandelen door Sydney, slapen in de jungle van Thailand en relaxen op Bali. We hadden de tijd van ons leven. In dat jaar (2018) draaide mijn bedrijf meer dan 100.000 omzet. En dat terwijl ik letterlijk mijn droom aan het leven was en maar een paar uur per dag werkte. 

Mijn bedrijf draaide door, ook tijdens de wereldreis. En dat terwijl ik maar 2 uurtjes per dag werkte. Ik ontdekte de spelregels van online ondernemen. Bij thuiskomst besloot ik direct mijn tweede bedrijf in te schrijven. Deze kennis moest namelijk gedeeld worden! Sinds 2019 help ik als Online Business Coach  andere online ondernemers om een bedrijf neer te zetten wat helemaal bij hun leven past: Een bedrijf waarmee ze vanuit flow naar minimaal 10.000,- maandomzet groeien. Ook investeer ik in vastgoed, omdat ik geloof dat dat de weg naar 100% financiële vrijheid is. 

Ik hou van simpel ondernemen en vind dat je bedrijf exact moet passen bij hoe jij je leven wil leiden. Jouw bedrijf moet voor jou werken in plaats van andersom. Wil jij een ijzersterke spreker worden? Dan richten we je bedrijf zo in. Wil jij de wereld rondreizen? Dan richten we je bedrijf zo in. Wil jij als kersverse mama zoveel mogelijk tijd met je kind doorbrengen? Dan richten we je bedrijf zo in. 

Dit is 100% Carlijn

Ik ben gek op minimalisme. Dit werd nog eens flink bevestigd toen ik in 2018 meer dan 7 maanden met alleen handbagage over de wereld trok. Het geluk zit hem niet in spullen maar in momenten.

Keep it simple en maak het jezelf zo makkelijk mogelijk, is iets wat ik vaak tegen mijn klanten zeg. Zorg dat je alles in je business zo simpel mogelijk houdt. Dat zorgt voor echte vrijheid in je leven.

Ik ben een nuchtere brabander en een zelfbewuste wereldburger in een. Ik kan enorm genieten van hardlopen in de natuur, maar ik word ook graag wakker in een bruisende Europese stad.

Mijn eerste bedrijf richtte ik op toen ik 18 was. Destijds een handel in tassen en schoenen. Toen kon ik al 'leven van het internet'.

Het meest in mijn element ben ik samen met mijn vriend op een scootertje aan de zuidkust van Spanje, door Italie of Bali. Samen het avontuur tegemoet, heerlijk!

ovar carlijn ottens
Scroll naar top