fbpx

Een vreemde eend in de bijt. Zó voelde ik me vroeger. Want terwijl mijn vriendinnen in het weekend naar feestjes gingen, richtte ik op mijn 18e – als high school drop-out – achter mijn laptop mijn eerste online bedrijf op. Online schoenen en tassen verkopen: dat vond ík leuk – en ik kon er zelfs van leven. Maar daarmee was ik wel anders dan anders.

Gelukkig heb ik me daar niet veel aangetrokken. Ik heb mijn intuïtie gevolgd en dat leverde vanaf dag één veel vrijheid op.

Toch werd ik pas in 2015 fulltime ondernemer. In dat jaar werd ik mede-eigenaar van BodieBoost, een succesvolle afslankmethode opgericht door Charlotte Willems. 

Aan mij de schone taak om hier – zonder kennis of ervaring – online programma’s voor te ontwikkelen en verkopen. 

En ik kan je vertellen: dat was niet gemakkelijk. Want hoewel ik me al sinds 2008 in de online wereld begaf, werd ik zowat omver geblazen door alle mogelijkheden.

 

Ik had echter maar één doel: een succes maken van ons bedrijf. Sterker nog… omdat ik er al jaren van droomde om een mooie wereldreis te maken, was ik méér dan gedreven om er een succes van te maken. 

Een succesvolle online business zou namelijk meer vrijheid in mijn leven creëren en dus die droomreis mogelijk maken

Van mondjesmaat verkopen naar dagelijkse pop-ups van Mollie

Doordat ik zo gedreven was, paste ik álles toe waarvan de ‘goeroes’ riepen dat het tot succes zou leiden: bloggen, adverteren, funnels inzetten, nieuwsbrieven versturen én dagelijks zichtbaar zijn op verschillende sociale media. Ook hielden we ons aanbod zo breed mogelijk – voor ieder wat wils. 

En toch bleef de bankrekening leeg. Nog steeds.

Als gevolg was ik dag en nacht aan het werk en had ik continu financiële stress. Was dit nou die ondernemersvrijheid die me zo vaak voorgespiegeld werd? Was dit nou alle moeite waard? Ik twijfelde of ik niet beter terug in loondienst kon gaan. De gedachte aan een normale werkweek én een goed salaris lonkte, omdat dit zoveel rust zou opleveren.… Of was er nog een andere manier om er wél een succes van te maken? 

Die was er. De omslag kwam toen ik 80% van ons aanbod en hetzelfde percentage van onze marketingactiviteiten schrapte. Zodra ik besloot te focussen op een ander aanbod en een andere manier van verkopen, kwam het succes. 

Dankzij een geautomatiseerd proces – een salesfunnel – worden onze online programma’s automatisch verkocht. 

Fast forward naar 2018

In de zomer van dát jaar besefte ik me dat mijn grootste droom werkelijkheid was geworden. Samen met mijn vriend reed ik op dat moment dwars door Californië. We waren op wereldreis – een reis die kon ik maken dankzij passieve inkomsten uit BodieBoost. 

Want inmiddels werden onze online programma’s door een goed geoliede salesfunnel volledig automatisch verkocht en kwam er ruim 10.000,- per maand aan omzet binnen. Zo groeide de BodieBoost-community in een korte tijd naar +25.000 Nederlandse en Belgische vrouwen.

In die tijd is ook mijn ondernemersnetwerk flink gegroeid. Vaak zag ik mensen struggelen met hun bedrijf – aan het einde van de maand hielden ze bijna geen euro over. En het ergste? Ze werkten dag én nacht. Dat knaagde aan me.

Bij BodieBoost had ik inmiddels de marketing-code gekraakt en omdat ik anderen hetzelfde succes gunde, deelde ik mijn lessen met de ondernemers om me heen. En het succes van BodieBoost bleek allesbehalve een toevalstreffer. ‘Mijn’ strategie werkte ook bij andere ondernemers.

En dat doet ‘ie nog steeds. 

Sinds ik met Carlijn werk, is mijn omzet minimaal verdrievoudigd. Het resultaat is enorm. Tijdens mijn zwangerschap, werkte ik minder uren en toch draaide ik meer omzet dan normaal. Ik vind het heerlijk om focus te hebben en doe niet meer van alles wat niet nodig is.
Marleen Bosmann
Food I Love

En toen kwam de keuze die niemand verwachtte

Na 5 jaar BodieBoost bleken al mijn dromen te zijn uitgekomen. Op een gegeven moment voelde ik dan ook aan alles dat het tijd was voor iets nieuws. Ja, ondanks dat dit betekende dat ik die fijne omzet en financiële stabiliteit moest loslaten. 

Als je niet los durft te laten, kun je nou eenmaal niet groeien. En ik had inmiddels ook een nieuwe missie: andere ondernemers helpen om diezelfde vrijheid te bereiken. Daar wilde ik me volledig op kunnen focussen.

Met inmiddels een jarenlange ervaring als online ondernemer en na dúizenden online programma’s verkocht te hebben, heb ik in 2020 de Freedom Business Academy ontwikkeld. 

WhatsApp Image 2021-09-16 at 17.22.26

Ook jíj kunt verkopen op de automatische piloot

Wat vrijheid voor jou ook betekent: het is binnen handbereik. Je moet alleen de eerste stap zetten. 

Mijn doel? Jouw als online ondernemer de vrijheid teruggeven waarvoor je ondernemer werd. Daarom lanceerde ik in 2020 ik onze Freedom Business Academy. Het programma waar ik jou samen met onze FBA coaches leer hoe je op de automatische piloot online programma’s verkoopt.

Ondertussen is mijn bedrijf gebouwd op mijn grootste kernwaarde: vrijheid. Dat betekent dat ik kan reizen waar en wanneer ik maar wil. Zo woonde en werkte ik in 2021 bijvoorbeeld een tijd vanuit het Portugese Madeira. 

IMG_0248-min

Dit is 100% Carlijn

Ik ben gek op minimalisme. Dit werd nog eens flink bevestigd toen ik in 2018 maandenlang met alleen handbagage over de wereld trok. Het geluk zit hem niet in spullen maar in momenten.

Keep it simple en maak het jezelf zo makkelijk mogelijk, is iets wat ik vaak tegen mijn klanten zeg. Zorg dat je alles in je business zo simpel mogelijk houdt. Dat zorgt voor echte vrijheid in je leven.

Ik ben een nuchtere brabander en een zelfbewuste wereldburger in een. Ik kan enorm genieten van hardlopen in de natuur, maar ik ontdek ook graag bruisende wereldsteden.

Mijn eerste bedrijf richtte ik op toen ik 18 was. Destijds een handel in tassen en schoenen. Toen kon ik al 'leven van het internet'.

Ik ben een High School Drop Out. Ik paste niet binnen die kaders en voelde mezelf altijd een vreemde eend in de bijt. Het volgen van mijn Intuïtie - toen al - heeft me veel vrijheid gebracht.

ovar carlijn ottens
Scroll naar top